Rauty a degustační menu

Součástí našich plaveb je catering formou bufetu nebo servírovaného menu v několika variantách.

Na přání zákazníka sestavíme mimořádnou nabídku české i mezinárodní kuchyně.

Vína základní nabídky nabízíme v sortimentu šlechtitelské stanice Vinařství Kořínek, Znojmo www.vinarstvikorinek.cz, dále při plavbách po Labi vína mělnická, roudnická a žernosecká tak, aby byl zážitek z degustace a vnímání okolí plavby autentický.

Příklad základního bufetu a řady modifikací: Raut 1 Studená aranžmá Výběr českých sýrů a domácích uzenin:
  • sýr Madeland, korbáčky, uzený sýr, hermelín, doplněno hroznovým vínem a čerstvou zeleninou
  • domácí uzené,klobásy,paštika, šunka , doplněno čerstvou a nakládanou zeleninou
  • sýrovo – šunková roláda
  • matjesový salát
  • uzený losos s hořčicovo-medovou omáčkou
  • výběr z domácích paštik, s brusinkovým přelivem
Teplé buffet
  • Francouzská cibulačka s krutony /Frankfurtská polévka/Česká bramboračka
  • Pečená pražská šunka na kosti
  • kuřecí paličky Tandoori
  • hovězí guláš
  • domácí frikadelky
  • pečený rybí filet s bylinkovým máslem
  • penne s boloňskou omáčkou
  • špenátové rolky se sýrem
  • vepřové a kuřecí miniřízečky v sýrovém a sezamovém obalu
Přílohy
  • brambory pečené v hrubé soli s rozmarýnem
  • pekařský mini knedlík
  • rýže
  • teplá zelenina
  • vařené nebo kysané zelí
Saláty
  • krájená sezonní zelenina , s dresinky ,olivovým olejem (rajčata,papriky, okurky, chery rajčata, ředkvičky, listové saláty)
  • bramborový salát
  • italský těstovinový salát
Pečivo
  • banketní pečivo
  • chléb
Dezerty
  • sváteční hruškový nebo jablečný závin, variace minidezertů, ovoce
Raut 2 Studená aranžmá
  • matjesy
  • výběr domácích uzenin a paštik
  • uzený jazyk tažený v černém pivě
  • paleta českých a slovenských sýrů
  • těstovinový salát
Finger food
  • spicy chicken wings
  • mexické burritos s hovězím masem
  • plněná tortilla
  • modrý sýr pečený v anglické slanině
Teplé buffet
  • kuřecí paličky Tandoori
  • rolované vepřové ramínko
  • mini šašlik z vepřové masa, marinovaný v bylinkách
  • výběr grilovacích klobásek
  • masové frikadelky
  • penne QuattroFormaggi
Přílohy
  • brambory pečené v hrubé soli s rozmarýnem
  • bramborové hranolky
  • kuskus s grilovanou zeleninou
  • pekařský mini knedlík
Saláty
  • trhaný křehký ledový salát, napůl sušené mini tomaty a bylinkový cremefraiche
  • krájená sezónní zelenina
  • řecký salát
Pečivo
  • banketní pečivo ve třech druzích, chléb
  • Dezerty
  • mini závin
  • mini tiramisu
  • chodské koláčky
Ovoce
  • ovocné aranžmá
Raut 3
  • tartare z lososa, parmazánový kruton
  • grilované kuřecí prsíčko, bylinkové žervé s červenou řepou a hroznové víno na čerstvé bagetce
  • sladko pálivá vepřová panenka, zázvorový cremefraiche a rucola na česnekové focaccii
  • entrecote na japonský způsob tataki marinované v omáčce Kikkoman a zázvoru
  • ementál, slané francouzské máslo, mini okurka a plátek jalapenos na tmavém chlebu
Studená aranžmá
  • plněná sladkovodní štika pošírovaná v rybí várce
  • šťavnatá krůtí roládka se šalvějí, česnekem a voňavou slaninkou
  • vepřová panenská svíčková marinovaná v lanýžovém oleji, pečená do růžova, ložená na čekankovém salátku s pomerančovo česnekovým dresinkem
  • roastbeef z roštěnce masného plemene, konfit z červené cibule
  • výběr z italských salami a sušených šunek s marinovanými olivami, fíky a variací melounů
  • paleta francouzských a českých sýrů, ledové hrozny
Teplé buffet
  • filátka z pražmy královské, italská Caponata
  • slávky s řapíkatým celerem a rýnským ryzlinkem
  • rolovaný divoký krocan, omáčka z vína Kagor
  • vepřová svíčková na vinařský způsob
Přílohy
  • brambory pečené v hrubé soli s rozmarýnem
  • ručně dělané bramborové krokety
  • gratinované brambory
  • grilované lilky
Saláty
  • salát Caesar
  • trhaný křehký ledový salát, napůl sušené mini tomaty a bylinkový cremefraiche
  • Pečivo
    • banketní pečivo ve třech druzích
    • chléb
    Dezerty
    • variace mini dezertů
    • zmrzlina nebo čokoládová fontána
    • ovocné aranžmá
    Raut 4 Studená aranžmá
    • Vejce plněná lososovou pěnou, zdobená kaviárem
    • Uzenářská mísa: tradiční české šunky, salámy a klobásky
    • Sýrová variace: výběr z tradičních českých sýrů s ovocem a ořechy
    • Tatarský biftek z lososa s kapary
    • Anglický roastbeef s křenovou omáčkou
    • Kuřecí roláda plněná šunkou a zeleninou
    • Mozzarella s rajčaty a Balsamicem na rukolovém salátu
    • Krabí koktejl s krevetami a broskvemi
    • Ledový salát s kuřecím masem a krutony
    • Italský těstovinový salát
    • Rajče plněné humrovým salátem, zdobená krevetou
    • Čerstvá zelenina: rajčata, papriky, okurky, ředkev, mrkev, celerová nať s jogurtovým dipem
    • Mix listových salátů
    • Nakládaná zelenina: olivy, okurky, papričky,cibulky, fazolky, chřest,
    Teplé buffet
    • lososový krém s koprem a uzeným lososem
    • pražská pečená šunka na kosti s výběrem omáček
    • rautové řízečky kuřecí/vepřové
    • minutkový hovězí pikantní guláš
    • filety ze pstruha pečené na másle s mandlemi
    • vegetariánské rizoto s paprikami, rajčaty, česnekem a bazalkou
    • zelenina vařená v páře: baby karotka, kukuřice, fazolky, brokolice
    Gril
    • ministeaky z kuřecích prsíček
    • ministeaky z vepřové krkovičky
    • grilovaná zelenina: papriky, lilek, cuketa, jarní cibulka + výběr omáček a dresinků
    Přílohy
    • dušená rýže
    • vařené bylinkové brambory
    • zeleninový kuskus
    • americké brambory
    Pečivo
    • banketní pečivo ve třech druzích
    • chléb
    Dezerty
    • variace minidezertů
    • salát z čerstvého a nakládaného ovoce
    • jablka, pomeranče, banány, kiwi, hroznové víno, meloun, ananas, nektarinky (dle sezony)
    • nebo čokoládová fontána
    Raut 5 Studená aranžmá
    • výběr uzenin: Pražská šunka, Moravské uzené, tvrdý salám, Křemešník, Kapiový salám, Kladenská pečeně
    • aýrová variace: Eidam, Madeland, sýr s modrou plísní Niva, Hermelín,uzený sýr Eidam
    • salát z rybích pepřenek
    • uzená mořská makrela na listovém salátu s citrónem
    • jemná játrová paštika
    • nakládaný camembert v pikantním nálevu
    • míchaný salát z rajčat, paprik, okurek a kukuřice
    • ledový salát s kuřecím masem a krutony
    • bramborový salát
    • zelný salát s mrkví
    • nakládaná zelenina: olivy, okurky, papričky,cibulky, zelí, červená řepa
    Teplé buffet
    • cibulačka s chlebovými krutony
    • pečená kuřecí stehýnka a marinovaná křidýlka
    • kuřecí rautové řízečky
    • hovězí guláš
    • pečené filety z lososa s bylinkovou smetanovou omáčkou
    • grilované klobásky
    • těstoviny s boloňskou a sýrovou omáčkou
    • zeleninová směs vařená v páře
    Přílohy
    • dušená rýže
    • pečené brambory s rozmarýnem v hrubé soli
    • bramborové krokety
    • pekařský knedlík
    • bramboráčky
    Pečivo
    • banketní pečivo ve třech druzích
    • chléb
    Dezerty
    • variace minidezertů nebo čokoládová fontána
    Ovoce
    • jablka, pomeranče, banány, kiwi, hroznové víno, meloun (dle sezony)
    Raut 6 – grilování
    • z grilu
    • cherry rajčata s bazalkou
    • lilkové špízy s paprikou a kořením
    • grilované žampiony s anglickou slaninou
    • pikantní klobásky
    • kuřecí minišpízy
    • marinovaná krkovička
    • grilovaný hermelín
    • saláty
    • italský těstovinový salát
    • zelný salát s mrkví
    • krájená čerstvá zelenina - rajčata,baby rajčata, papriky,okurky, mrkev, ředkvičky
    • lehký listový salát s krutony a ančovičkami
    Omáčky a dresinky
    • Česnekovo-smetanový dip
    • Francouzský dresing
    • Řecké tzaziki
    • Sladko-kyselý bylinkový dresing
    • Hořčice, kečup, křen
    Pečivo
    • banketní pečivo ve třech druzích
    • chléb
    Raut 7 – grilování
    • z grilu
    • cherry rajčata s bazalkou
    • lilkové špízy s paprikou a kořením
    • grilované žampiony s anglickou slaninou
    • grilovaný chřest s parmskou šunkou
    • pikantní klobásky
    • kuřecí minišpízy
    • marinovaná krkovičk
    • grilovaný hermelín
    • rybí špíz s krevetami
    Saláty
    • italský těstovinový
    • domácí bramborový salát
    • jarní zelný salát
    • krájená čerstvá zelenina - rajčata,baby rajčata, papriky,okurky, mrkev, ředkvičky
    • lehký listový salát s krutony a ančovičkami
    Omáčky a dresinky
    • Česnekovo-smetanový dip
    • Francouzský dresing
    • Řecké tzaziki
    • Sladko-kyselý bylinkový dresing
    • Hořčice, kečup ,křen
    Pečivo
    • banketní pečivo ve třech druzích
    • chléb
    Dezerty
    • grilované ovoce (ananas,banán,jablko) s hnědým cukrem,máslem,mátou a koriandrem
    • variace minidezertů
    Raut 8 Studená aranžmá
    • pečená kuřecí roláda plněná uzenou šunkou a listovým špenátem
    • zapečená mozzarela v šunce
    • belgická paštika podávaná s brusinkami a medovou hořčicí
    • smažené vepřové řízečky v sezamovém kabátku
    • smažené kuřecí řízečky v sýrovém těstíčku
    • šunková rolka s wasabi krémem
    • taštičky z listového těsta plněné masovo, sýrovo, zeleninovou náplní
    • salát CAPRESSE, (cherry rajčátka s mozzarelou a bazalkou)
    • salát CEASAR (římský salát s dresinkem, krutóny a ančovičkami)
    • čerstvá krájená sezonní zelenina, dresinky na výběr
    • variace ryb s koprovým krémem
    • variace výběrových uzenin
    • variace francouzských sýrů
    Teplé buffet
    • pomalu pečená pražská kýta na kosti (křen, variace hořčic, nakládaná kyselá zelenina)
    • hovězí guláš
    • penne se smetanovou omáčkou a lososem
    • pikantní grilované vepřové a kuřecí plátky "Mexico"
    Přílohy
    • pekařský knedlík
    • hranolky
    • brambory pečené v hrubé soli s rozmarýnem
    • směs teplé zeleniny másle
    Pečivo
    • banketní pečivo ve třech druzích
    • chléb
    Dezerty
    • variace minidezertů
    • ovoce
    Degustační menu tradiční české kuchyně Menu 1. - česká kuchyně
    • Znovín Classicbrut
    • salát z řapíkatého celeru s vlašskými jádry
    • silný telecí vývar
    • kuřecí supreme na paprice, domácí máslový nok
    • vepřová svíčková na ragout z lesních hub, demiglace s majoránkou
    • plněný tvarohový knedlíček
    Menu 2. - česká kuchyně
    • Znovín Classicbrut
    • pěna s uzeného pstruha
    • hovězí vývar s játrovými knedlíčky
    • konfit z vodňanské kachny
    • loupaná hovězí plec na vinařský způsob
    • lívaneček s lesními plody a kysanou smetanou
    Menu 3. - česká kuchyně
    • karlovarská Becherovka
    • kostka pražské šunky, křenové cremefraiche
    • zapékaný kozí sýr
    • sváteční svíčková na smetaně, servítkový knedlík
    • selečí kotlet, hráškové pyré s majoránkou
    • hruškový minizávin
    Menu 4. - Česká ryba
    • sauvignon 2010 - Lacertaviridis, pozdní sběr
    • salát z řapíkatého celeru s vlašskými jádry
    • vyfiletovaný čerstvý siven pečený s bylinkovým garni
    • kapr v tradiční staročeské úpravě na černo
    • švestkový koláč
    Menu 5. - Česká ryba
    • Sauvignon 2010 - Lacertaviridis, pozdní sběr
    • Poctivá rybí polévka s kořenovou zeleninou,jikrami,mlíčím a žemličkou opečenou na másle
    • Čerstvý filet s candáta
    • Kapr v tradičním trojobalu, lehký bramborový salát s řapíkatým celerem
    • Jablečný koláč
    Menu 5. - Vegetariánské
    • Znovín Classicbrut
    • salát z řapíkatého celeru s vlašskými jádry
    • zeleninový krém s restovanou žemličkou
    • grilovaný lilek , cuketa a tomaty se sýrem feta
    • šafránové risoto
    • ovocný salát
    Vánoční menu
    • podáváno formou bufetu
    Welcome drink
    • Charles Sealsfield Sekt Brut 2008
    • Polévka
      • poctivá a hustá rybí polévka s kořenovou zeleninou, jikrami, mlíčím a žemličkou opečenou na másle
      Menu
      • kapr v tradiční staročeské úpravě na černo, domácí smetanová vánočka
      • štika a candát smažené v klasickém trojobalu, vídeňský salát
      • prsa z výběrové české kachny pečená do růžova, pomerančová omáčka, bramborová puree
      • vykostěný rolovaný divoký krocan, omáčka z dezertního vína Kagor, zapékané brambory, pečené kaštany
      • jehněčí hřebínek pečený do růžova, demiglace, staročeský " Kuba" se sušenými hřiby
      Dezert
      • vánoční pomerančový dort
      Silvestrovské menu
      • tartare z lososa, parmazánový kruton
      • grilované kuřecí prsíčko, bylinkové žervé s červenou řepou a hroznové víno na čerstvé bagetce
      • sladko pálivá vepřová panenka, zázvorový cremefraiche a rucola na česnekové focaccii
      • entrecote na japonský způsob tataki marinované v omáčce Kikkoman a zázvoru
      • ementál, slané francouzské máslo, mini okurka a plátek jalapenos na tmavém chlebu
      Studená aranžmá
      • plněná sladkovodní štika pošírovaná v rybí várce
      • šťavnatá krůtí roládka se šalvějí, česnekem a voňavou slaninkou
      • vepřová panenská svíčková marinovaná v lanýžovém oleji, pečená do růžova, ložená na čekankovém salátku s pomerančovo česnekovým dresinkem
      • roastbeef z roštěnce masného plemene , konfit z červené cibule
      • výběr z italských salami a sušených šunek s marinovanými olivami, fíky a variací melounů
      • paleta francouzských a českých sýrů, ledové hrozny
      Teplé buffet
      • filátka z pražmy královské, italská Caponata
      • slávky s řapíkatým celerem a rýnským ryzlinkem
      • rolovaný divoký krocan, omáčka z vína Kagor
      • vepřová svíčková na vinařský způsob
      Přílohy
      • ručně dělané bramborové krokety
      • gratinované brambory
      • grilované lilky
      • rýže
      • zelenina dušená v páře
      Saláty
      • salát Caesar
      • trhaný křehký ledový salát, napůl sušené mini tomaty a bylinkový cremefraiche
      • tradiční čočkový salát
      Pečivo
      • banketní pečivo ve třech druzích
      • Chléb
      Dezerty
      • variace mini dezertů
      Zmrzlina
      • zmrzlinové paleta
      Ovoce
      • ovocné aranžmá

      zpět na úvod